Lasagne met pompoen en spinazie

Makkelijke lasagne, het bestaat. Deze lasagne met pompoen en spinazie is ook vegetarisch en ideaal als je zin hebt in heerlijk comfortfood, dat toch nog gezond is. In dit recept gebruik ik geen bechamelsaus maar gebruik ik soja room (light) waardoor het ook meteen een pak lichter, minder vet wordt. Pompoen is mijn favoriete herfstgroente en ik maak er dan ook een hobby van om zoveel mogelijk verschillende gerechten ermee te maken.

Ik gebruik een muskaatpompoen, omdat die iets voller is qua smaak en romiger qua textuur. Met butternut gaat het volgens mij ook, maar zal het iets water-achtiger zijn dus raad ik toch aan om een volle pompoen te gebruiken.

Ingrediënten:

2 personen, 30min bereidingstijd

  • 1 muskaatpompoen
  • 250 gram spinazie (mag diepvries zijn, uitgelekt gewicht)
  • 6 lasagne vellen
  • 1 brikje sojaroom (ik gebruik alpro soja light)
  • 100 gram Geraspte geitenkaas

Bereidingswijze:

Zet een pot water op en schil de pompoen. Het beste kan je dit doen met een dunschiller, zo verlies je het minst vruchtvlees. Eens het water kookt, snij je de pompoen in stukken (mogen grove stukken zijn) en breng je de pompoen aan de kook in het water. Ondertussen kan je de spinazie laten uitlekken in een vergiet. Komt je spinazie uit de diepvries, dan is die best helemaal ontdooid voor je er de lasagne mee maakt, anders zal er nog te veel water uit lekken. Je kan de spinazie in de microgolf ontdooien of warm water (in een vergiet) over gieten. Laat de spinazie daarna dus mooi uitlekken dat die relatief droog is.

Na zo’n 15minuten zou de pompoen gaar moeten zijn. Laat de pompoen ook even uitlekken in een vergiet/verdampen en giet het water goed af. Je mag de pompoen en spinazie nu samen in een mengkom ‘pletten’ bij elkaar, precies of je er puree van maakt.

Neem een ovenschaal, geen te grote, ik gebruikte één van 20 op 20 centimeter ongeveer en leg er een eerste laag pompoen-spinazie op. Giet ongeveer 1/4 van de room eroverheen en 1/4 van de geraspte geitenkaas. Leg nu een laag lasagnevellen erover. En zo maak je nog 2 laagjes tot de ovenschaal vol is. Als bovenste laag moet je uitkomen met spinazie/pomoen en nog wat geitenkaas en room eroverheen, zo krijg je een lekkere korst.

Laat de lasagne zo’n 35min bakken in de oven, en klaar is kees. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.