Lasagne met gerookte zalm

Gezonde lasagne met gerookte zalm, broccoli, prei, ricotta en soja (light) room. Een luchtige en snelle lasagne die je zo op tafel tovert. Lasagne vraagt normaal wel wat tijd, maar met deze versie heb je sneller resultaat. De combinatie van ricotta en light soja room maakt het luchtig. Ik ben zelf geen fan van light producten, maar in dit geval past het wel bij het gerecht omdat het met gewone room misschien iets te zwaar is.


Ingrediënten:

3 personen, 25min bereidingstijd (en 30min in de oven)

  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram lasagne vellen
  • 400ml soja room (light)
  • 250 gram ricotta
  • 2 prei stengels
  • 250 gram sojascheuten
  • 1 broccoli
  • 100 gram witte kaas (schaap) of gruyere

Bereidingswijze:

Zet een pot water op het vuur en breng het aan de kook om de broccoli in te stomen. Als je een stoom-oven hebt, kan je natuurlijk ook daar de broccoli in klaarstoven. Terwijl de broccoli op staat (die moet ongeveer zo’n 10min koken) neem je de prei en snij je die in fijne stukjes. De prei kan je kort aanstoven in de pan met een klein scheutje olijfolie. Na zo’n 10minuutjes is de prei gaar en mag je het vuur afleggen. De broccoli mag je afgieten en mag beetgaar zijn. Als je niet goed weet wanneer je broccoli beetgaar is, snij er dan eens in met een fijn mesje en als het makkelijk door te snijden is, is de broccoli klaar.

Neem een mengkom en doe hier de ricotta en de sojaroom in. Kruid dit af met wat peper en zout naar smaak. Tip: herbamare zout is ook heel lekker om hier aan toe te voegen en geeft het wat extra smaak.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een grote ovenschaal om de lasagne in te maken. Onderaan spray je best met olijfolie de vorm wat in, of met een beetje keukenpapier en een lepeltje olijfolie. Leg nu de lasagnevellen in de schaal tot de bodem bedekt is. Op de lasagnevellen verdeel je de helft van de broccoli, de gerookte zalm, de prei en dan giet je de helft van je ricotta-mengsel eroverheen. Herhaal dit nog eens met een 2e laag. Helemaal bovenaan strooi je nog wat witte kaas of gruyere. Zet de lasagne ongeveer 30min in de oven et voilà, smakelijk!

Tip: je kan de lasagne ook invriezen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.